25 Mayıs 2014 Pazar

PARDON AMA SİZ BAŞKA NE İŞE YARARSINIZ Kİ?

 

              Dün oldukça talihsiz bir olay yaşadık, korktuk, panikledik...Deprem gerçeği ile bir daha, yeniden yüzleştik. Geçmişte büyük acılar yaşadık, evet, ama bu gerçeği kabullenmek ve onunla yaşayabilmek önemli olan...Onunla yaşayabilmek derken neyi kastediyorum?

 

             Şöyle ki; bu doğal afet sadece başımıza geldiğinde bir süre hafızalarımızdan çıkmayan ama daha sonra çabucak unutulacak türden bir mesele değil öncelikle. Her yönden uzun vadeli önlemler almayı gerektiriyor. Gerek konutları depreme uygun bir biçimde yapılandırmak, gerek altyapı sorunlarını çözümlemek, gerek insanları bu konuda en üst düzeyde bilinçlendirmek...Ama burada bir nokta daha var ki diğer önlemler ve düzenlemeler kadar önemliliği tartışılır...Bahsettiğim nokta iletişim...

 

             Böyle durumlarda insanlar o ilk şoku atlattıktan sonra hemen sevdiklerinin, yakınlarının iyi olup olmadıklarını merak edip telefona sarılır. Ama dün gördük ki bizim o büyük! GSM operatörleri bu sınavı hakkıyla veremedi.Reklamlarda alt yapıdan bahsederler, dağda bayırda ve aklınıza gelebilecek bilumum yerlerde kesintisiz çekim gücü olduğunu söylerler, söylerler, söylerler...Kısacası; ama ben o anda sevdiklerime ulaşamayacaksam, pardon ama siz başka ne işe yararsınız ki???

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder